News

 • Εαρινά στο Μedley!

  Εαρινά στο Μedley!

  Η παλέτα της άνοιξης είναι η πρόσκληση της αισιόδοξης πλευράς μας στο Medley. Mε το πέρασμα της βαρυχειμωνιάς, η φύση μας θυμίζει πως η αναγέννηση και η αισιοδοξία είναι πάντα κομμάτι του κύκλου της ζωής. 

  Πέντε κεραμίστριες αισιοδοξούν, μέσα από την εαρινή πόλη και το φως της.  Σχήματα με καθαρές γραμμές περικλείουν χρώματα δυνατά ή τρυφερά, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και έμπνευση του κάθε καλλιτέχνη, δημιουργώντας μια ευφάνταστη συλλογή χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων.

  Συμμετέχουν οι: Μίρκα Δραπανιώτου – Άνθια Δεστούνη - Μάγκυ Ιωάννου – Μαριλένα Μιχοπούλου – Έλενα Σταθοπούλου 

  Επιμέλεια έκθεσης: Μαριλένα Μιχοπούλου

  Σε σύζευξη με τις εμπνευσμένες κεραμικές δημιουργίες, έρχεται ο ρεαλισμός και η πιστότητα του φακού μέσα από την καλλιτεχνική και κριτική ματιά του φωτογράφου και μας φέρνει σε προσωπική εγγύτητα με τα άνθη. 

  Ο Σπύρος Κοτζάμπασης μοιράζεται μαζί μας τη δική του συνομιλία με τα εαρινά χρώματα μέσα από 10 φωτογραφίες.

  Continue reading
 • 4/12 • Εργαστήρι με την Αγγέλα Γιαννακίδου

  4/12 • Εργαστήρι με την Αγγέλα Γιαννακίδου
  Το Medley σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης οργανώνει ένα μοναδικό εργαστήρι επανάχρησης ρούχων από την Αγγέλα Γιαννακίδου, πρόεδρο & ιδρύτρια του ΕΜΘ και δημιουργό του ΡIZA.

  Πώς δίνουμε δεύτερη ζωή σε ένα παλιό μας ρούχο; Μέσα από το εργαστήρι αυτό η Αγγέλα Γιαννακίδου θα δείξει εύκολες τεχνικές με βελόνα και κλωστή για να επαναδημιουργήσουμε ένα αγαπημένο παλιό ρούχο. Διαλέξτε ένα μπλουζάκι ή μια υφασμάτινη τσάντα από βαμβακερό ύφασμα, πάρτε βελόνι και κλωστή και ελάτε! Περιορισμένος αριθμός ατόμων

  Κόστος συμμετοχής: 40€ (Τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς του δίκτυου τεχνουργών ΡΙΖΑ.)

  Υλικά: 2-3 βελόνες μικρού και μεσαίου μεγέθους, 1-2 βαμβακερές κλωστές σε χρώμα τις επιλογής σας ένα βαμβακερό ρούχο ή αξεσουάρ, προαιρετικά: παλιά ρετάλια (λωρίδες από ύφασμα).

  Πληροφορίες & εγγραφές  info@medley.gr

  Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test 48 ωρών σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

  Continue reading
 • To Medley ενώνεται με τις ρίζες της Θράκης

  To Medley ενώνεται με τις ρίζες της Θράκης
  Το Medley δίνει βήμα στους χειροτέχνες-καλλιτέχνες της Αθήνας και θέλουμε να δώσει βήμα και στους χειροτέχνες της ακριτικής Ελλάδας να προβάλουν τις δεξιότητες τους και τα υπέροχα έργα τους.

  Το δίκτυο τεχνουργών Θράκης “ΡΙΖΑ", που οργάνωσε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, συντελεί στην διαιώνιση αυτού που καλούμε παράδοση. 'Ανθρωποι σαν την εμπνευσμένη ιδρύτρια του, Αγγέλα Γιαννακίδου, μας δείχνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να κάνουμε την διαφορά.  Μια συλλογή αντικειμένων, ρούχων, επίπλων, κοσμημάτων, ειδών σπιτιού με το ιδιαίτερο και μοναδικό αποτύπωμα του τεχνίτη που τα έφτιαξε. Μια εκλεπτυσμένη προσέγγιση στην παράδοση η οποία αντανακλά την επιστροφή σε ήπιους τόνους παραγωγής, την ανάδειξη κάθε χειροποίητου αντικειμένου αξίας και την ανάγκη να διατηρήσουν οι τεχνίτες την τέχνη τους και να την περάσουν στην επόμενη γενιά, μέσα από μια συλλογή προϊόντων καθημερινών και χρήσιμων που αναβαθμίζουν τη ζωή μας και την ποιότητα των πραγμάτων που μας περιτριγυρίζουν. Σήμερα που όλα μοιάζουν ίδια χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό με αληθινή αξία.

  Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος  είναι αφιερωμένοι στους τεχνουργούς της Θράκης και στη συλλογή του ΡΙΖΑ.  Μαζί με τα έργα των καλλιτεχνών που ήδη συνεργάζονται με το Medley, ένα μεγάλο μέρος της συλλογής του ΡΙΖΑ θα είναι διαθέσιμο για αυτό το διάστημα ώστε να υποστηριχθούν αυτοί οι τόσο δημιουργικοί άνθρωποι και να συνεχίσουν να υπηρετούν με μεράκι την τέχνη τους, να διατηρήσουν την διαφορετικότητά τους και την μοναδικότητα της χειροτεχνίας τους. Έργα τους θα συνεχίσουν να πωλούνται στο Medley όλο τον χρόνο και η θρακιώτικη τέχνη θα έχει πάντα τη θέση της στον χώρο μας.


  Το Σάββατο 20/1, 12-8,  σας περιμένουμε να δείτε τη συλλογή μας από κοντά, με θρακιώτικα κρασιά και εδέσματα με την φροντίδα της "Γαργαρέττα". Πάντα με τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19.
  Continue reading
 • Το Simply Weaving στο Medley!

  Το Simply Weaving στο Medley!
  Η αγάπη μας για τις τέχνες, το χειροποίητο και το μοναδικό μας κρατάει πάντα σε εγρήγορση στο να ερχόμαστε σε επαφή με καλλιτέχνες με την ίδια φιλοσοφία με μας και με κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο να προσθέσουν στο μείγμα (medley) των ήδη υπαρχόντων συνεργατών μας!

  Χαιρόμαστε πολύ που γνωρίσαμε την Αναστασία Περδικούρη του Simply Weaving, που με την υφαντική της τέχνη έχει βρει τον τρόπο να εκφράζει αυτό που αισθάνεται και στοχάζεται. Οι δημιουργίες του Simply Weaving αποτελούνται από διακοσμητικά υφαντά τοίχου, υφαντά κοσμήματα και αξεσουάρ. Ένα παιχνίδι με νήματα και χρωματιστές κλωστές που οδηγούν σε  πρωτότυπες αποδόσεις της υφαντικής τέχνης, η οποία όπως λέει η ίδια είναι διαρκώς εξελισσόμενη και διαχρονική. Την νέα σειρά με υφαντά βραχιόλια σε ζεστά γήινα χρώματα θα βρείτε στο φυσικό μας κατάστημα.

  Our love for art, the handmade object and the unique piece keeps us alert in getting in touch with artists and handcrafters with a common philosophy, as well as a special and original element to add to the medley of our own collaborators! We are happy to make a one with Simply Weaving, i.e. Anastasia Perdikouri who has lovingly dedicated her art to weaving and she expresses it through interior decor such as woven wall hangings as well as jewellery and accessories. Her basic elements are yarns and threads, playful combinations of colour and an original approach to weaving which she believes is a constantly evolving and timeless artform. You can find Simply Weaving’s new bracelet collection in our brick-and-mortar store.

   

  Continue reading