News

 • CHRISTMAS WALK IN THE NEIGHBORHOOD!

  CHRISTMAS WALK IN THE NEIGHBORHOOD!

  🎄 Η ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη βόλτα στην πιο όμορφη γειτονιά της πόλης κάτω από την Ακρόπολη, την Κυριακή 18/12 🎄


  🟢 Medley Shop & Workspace, για αυθεντικά, μοναδικά αντικείμενα ελλήνων καλλιτεχνών και χειροτεχνών. Μεχρι το τέλος της χρονιάς φιλοξενoύμε τις δημιουργίες της ομάδας γυναικών ΠΛΕΤΕΝΟ από τα ορεινά χωριά της Θράκης. 💫 Σας περιμένουμε με θρακιώτικα κρασιά και εκπτώσεις σε επιλεγμένα χριστουγεννιάτικα είδη!

  ⭐️ Illias Lalaounis Jewelry Museum, το πιο σημαντικό Μουσείο Κοσμήματος της Αθήνας. Μόνιμες Συλλογές, βίντεο που τις συνοδεύουν, ζωντανά Εργαστήρια Καλλιτεχνών και χριστουγεννιάτικες αγορές στο Museum Shop!

  🔴 Herodion Hotel, για να αγοράσουμε το γούρι του από το @m.art.manolioudakis που θα βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου, να απολαύσουμε το υπέροχο μενού στο Atrium by chef@chrysanthosmanolopoulos ή να πιούμε τσάι με γλυκό, στο αίθριο ή μπροστά στο τζάκι!

  ⭐️ Gargaretta Bistrot για το καλύτερο πανετόνε της πόλης, το @_mito21_   και μεσημεριανό! Με μια γευστική δοκιμή από το gluhwein! 

   🟢 Little Tree Books & Coffee, για βιβλιοφαγία και καφέ!

  Continue reading
 • ΠΛΕΤΕΝΟ, πλέξη, δημιουργία, πολιτισμός

  ΠΛΕΤΕΝΟ, πλέξη, δημιουργία, πολιτισμός
  Το Medley θα φιλοξενήσει από τις 19/11 και μέχρι το τέλος της χρονιάς τις δημιουργίες της ΠΛΕΤΕΝΟ, μιας ομάδας γυναικών από τους απομακρυσμένους οικισμούς της ορεινής Θράκης, που δημιουργεί πλέκοντας και παράγει πολιτισμό.
  Η πλούσια αλλά παραμελημένη χειροτεχνική παράδοση της Ελλάδας μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστική πολιτιστική και οικονομική αναζωογόνηση πλήθους τοπικών κοινωνιών, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας βιώσιμα τοπικούς πόρους και υλικά. 

  Αυτή την ευκαιρία είδαν οι γυναίκες της ΠΛΕΤΕΝΟ που με την καθοδήγηση  της Αγγέλας Γιαννακίδου, ιδρύτριας το Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και του δικτύου χειροτεχνών ΡΙΖΑ, πλέκουν και υφαίνουν με μεράκι πρωτότυπες δημιουργίες για το σπίτι από ανακυκλώσιμα βαμβακερά κορδόνια, βάφουν με φυτικές βαφές μεταξωτές μαντήλες και τις στολίζουν με  όμορφες λεπτοδουλεμένες δαντέλες, μαζεύουν βότανα και καρπούς από το βουνό για να φτιάξουν γλυκά και μαρμελάδες, κόβουν σίκαλη από τα χωράφια για να φτιάξουν αλογάκια και αστέρια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η αειφορία είναι για την ομάδα ΠΛΕΤΕΝΟ τρόπος ζωής.   

  Οι δημιουργίες της θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένα για πρώτη φορά στην Αθήνα, μυώντας μας στην μαγεία της χειροτεχνίας και αναδεικνύοντας μια αγνή αισθητική προσέγγιση.
  Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν κάποιες από τις δημιουργούς και φυσικά η εμψυχώτρια και μέντοράς τους στο δύσκολο δρόμο της γυναικείας επιχειρηματικότητας, Αγγέλα Γιαννακίδου.
  Continue reading
 • #urban garden

  #urban garden
  A stunning capture by photographer Nikos Vandoros takes us in a familiar environment but from an unusual angle and scale.The theme is nature in the city. A close up of an impressive tree trunk resting in the National Gardens of Athens,becomes a fascinating image, leaving the imagination to explore the possibilities... Is it indeed a tree trunk? An abstract sculpture or even a wild boar? Whatever the interpretation, this is an extraordinary photograph and we are presenting it at Medley as the main theme of an installation, surrounded by other artpieces, plants and sounds in a garden atmosphere.It will be on display for a limited time and it is for sale. Contact us for details and price.

  Μια εκπληκτική λήψη από τον φωτογράφο Νίκο Βανδώρο, μας μεταφέρει σε ένα οικείο περιβάλλον αλλά από μια ασυνήθιστη γωνία και κλίμακα. Το θέμα είναι η φύση στην πόλη.  Ένα κοντινό πλάνο ενός εντυπωσιακού κορμού δέντρου που αποτυπώθηκε στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας, γίνεται μια συναρπαστική εικόνα, αφήνοντας τη φαντασία να εξερευνήσει τις δυνατότητες... Είναι κορμός δέντρου; Αφηρημένο γλυπτό ή ακόμα και κάποιο άγριο ζώο; Όποια και αν είναι η ερμηνεία, η εξαιρετική αυτή φωτογραφία βρίσκεται στο Medley ως το κύριο θέμα μιας εγκατάστασης, που περιβάλλεται από άλλα έργα τέχνης, φυτά και ήχους σε μια ατμόσφαιρα κήπου. Θα εκτεθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα και πωλείται. Ελάτε να τη δείτε από κοντά και επικοινωνήστε μαζί μας για διαστάσεις και τιμή.

  Continue reading
 • Εαρινά στο Μedley!

  Εαρινά στο Μedley!

  Η παλέτα της άνοιξης είναι η πρόσκληση της αισιόδοξης πλευράς μας στο Medley. Mε το πέρασμα της βαρυχειμωνιάς, η φύση μας θυμίζει πως η αναγέννηση και η αισιοδοξία είναι πάντα κομμάτι του κύκλου της ζωής. 

  Πέντε κεραμίστριες αισιοδοξούν, μέσα από την εαρινή πόλη και το φως της.  Σχήματα με καθαρές γραμμές περικλείουν χρώματα δυνατά ή τρυφερά, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και έμπνευση του κάθε καλλιτέχνη, δημιουργώντας μια ευφάνταστη συλλογή χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων.

  Συμμετέχουν οι: Μίρκα Δραπανιώτου – Άνθια Δεστούνη - Μάγκυ Ιωάννου – Μαριλένα Μιχοπούλου – Έλενα Σταθοπούλου 

  Επιμέλεια έκθεσης: Μαριλένα Μιχοπούλου

  Σε σύζευξη με τις εμπνευσμένες κεραμικές δημιουργίες, έρχεται ο ρεαλισμός και η πιστότητα του φακού μέσα από την καλλιτεχνική και κριτική ματιά του φωτογράφου και μας φέρνει σε προσωπική εγγύτητα με τα άνθη. 

  Ο Σπύρος Κοτζάμπασης μοιράζεται μαζί μας τη δική του συνομιλία με τα εαρινά χρώματα μέσα από 10 φωτογραφίες.

  Continue reading